Blogi

Hanna Vesalainen

Kenen rytmissä elät?

Vuoden pimein aika on taas täällä. On ihanaa, jos voi elää luonnon tahtiin ja ainakin hieman hidastaa tähän aikaan. Moni elää kuitenkin rytmissä, jonka määrittää joku muu: työ, yhteiskunta, ystävät, omat odotukset tai uskomukset.

Nämä kaikki vaatimukset voivat tuntua raskailta, varsinkin jos menossa on matalan energian kausi. Miten jakselet? Muistatko elämän keskellä kuulla myös omaa ääntäsi?

Mindfulness-harjoitukset ovat yksinkertainen ja uskomattoman toimiva tapa katkaista kiireentuntu ja palauttaa kadonnut yhteys itseen. Harjoituksen alussa saattaa olla rauhaton olo: ’ei tässä ole järkeä’, ’ei ole aikaa’ ja ’pitäisi olla tekemässä sitä ja tätä’. Harjoituksen jälkeen olo on kuitenkin toinen: usein rauhallinen, läsnäoleva, kiireetön.

Lue lisää..


Luottamus ja tietoinen läsnäolo

Toistuva tietoisen läsnäolemisen harjoittaminen auttaa meitä luottamaan siihen, että asiat tapahtuvat omalla ajallaan ja tavallaan.

Jos haluaa viljellä luottamuksen siementä, on se tehtävä myös sanoin ja teoin. Ravittava ja kasteltava päivittäin. Sanon päivittäin itselleni ja lapsilleni Eeva Kilpeä mukaellen, ’minä luotan sinuun’. Lue lisää…

 

 


 

kevät

Varavoimaa luonnosta

Elämän keskellä muistutan itseäni ja läheisiäni: ”Muista myös oma hyvinvointisi.” Elämä voi ja saa välillä olla kevyttä, vaikka mitä tapahtuisi. Salli itsesi pitää taukoja. Kuuntele mitä kehosi tarvitsee juuri tänään. Hyvä muistisääntö on: ”Tee joka päivä jotain, josta nautit”. Se voi olla kuppi teetä, ystävien tapaaminen, puutarhan hoito, päiväunet tai kirjan lukeminen. Lue lisää…

 


 

Myötätunnon parantava voima