Mindfulness 8 viikon kurssi, Helsinki 22.1.2020 alkaen

 

Ajatuksemme karkaavat usein murehtimaan mennyttä tai huolehtimaan tulevaa. Usein kuljemme kuin automaattiohjauksella, muistamatta mitä olimme juuri tekemässä tai minne menossa. On stressiä, keskittymis- ja univaikeuksia. Koko ajan pitäisi olla tekemässä jotain. Olo voi olla rauhaton, jännittynyt ja ärtynyt.

Keho ja mieli kuormittuvat tässä kiivasrytmisessä maailmassa. Myös oma suhtautuminen elämään/itseemme aiheuttaa lisää kärsimystä. Saatamme olla hyvinkin kriittisiä itseämme kohtaan ja vaatia yhä kovempia suorituksia itseltämme.

Mindfulness-harjoitukset rauhoittavat kehoa ja hermostoa, stressi lievittyy ja illalla on helpompi rauhoittua nukkumaan. Tietoisuustaitojen avulla opimme keskittymään yhteen asiaan kerrallaan ja nauttimaan elämän hetkistä, sellaisina kuin ne ovat. Hyväksymään itsemme ja elämän sellaisena kun se on.

Kurssi koostuu 8 tapaamisesta (n. 2 h/ kerta + 4 tunnin mini-retriitti) sekä itsenäisestä päivittäisestä n. 10-30 min. harjoittelusta äänitteiden avulla.

Miksi juuri 8 viikkoa?

Menetelmää on tutkittu yliopistoissa jo usean vuosikymmenen ajan ja 8 viikon kurssin hyödyistä on paljon näyttöä.

8 viikon mindfulness-harjoittelun on tutkittu mm. lisäävän energisyyttä ja keskittymiskykyä, auttavan stressin hallinnassa, lievittävän masennusta, kehittävän tunnetaitoja ja kehotuntemusta, parantavan kivunsietoa ja unta – eli vahvistavan terveyttä ja mielen tasapainoa monin eri tavoin.

Uuden taidon opettelu vaatii aina aikaa ja toistoa tarttuakseen- siksi opettelemme tietoisuustaitoja yhdessä ryhmän ja kokeneen ohjaajan kanssa 8 viikon ajan. Moni on kokenut tämän kurssin – ryhmän ja ohjaajan tuen tärkeänä ja voimauttavana.

Tapaamiset sisältävät keskustelua, teoriaosuuden ja harjoituksia. Kurssi sisältää lisäksi mp3-nauhoitteet, sähköisen materiaalipaketin sekä tapaamiset tarjoiluineen.

Kurssin teemoja:

– 22.1. Tutustuminen mindfulnessiin ja tutkimustietoon
– 29.1. Hengitys, keho ja mieli
– 5.2. Mindfulness apuna stressinhallinnassa ja hankalissa tunteissa
– 12.2. Hyväksyvä asenne ja myötätunto itseä kohtaan
– 26.2. Myönteisten tunteiden lisääminen
– 4.3. Mindfulness ja aivot
– 13.3.  klo.  16.30-20.30 Hiljaisuuden vaikutus hyvinvointiin, 4 tunnin hiljaisuuden-retriitti
– 18.3. Oma polkuni tästä eteenpäin, arvot ja luonteenvahvuudet

 

 

Aika:  keskiviikkoisin klo. 17-19
Paikka: Puukoulu – Pieni Kulttuuritalo. Teinintie 8, 00640 Helsinki

Tila luo tunnelman ja kehyksen kiireettömään olemiseen. Kurssipaikkana toimii lähes 100 vuotta vanha ihana ja tunnelmallinen Oulunkylän vanha puukoulu. Tänne on helppo tulla julkisilla (Oulunkylän asemalta 5 min. kävelymatka) tai omalla autolla.

Hinta: 116€ / kk (sis. alv), yritykset 116 €/ kk + alv. 24% Kurssimaksun voi maksaa myös kertamaksuna, kurssin kokonaishinta on 348€.

Ilmoittautuminen: klikkaamalla alla olevaa painiketta.
Voit ilmoittautua myös suoraan ohjaajalle: hanna.vesalainen(ät)pause.fi, p. 044 240 2719. Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan varausmaksu 40 e.

Sinä, joka haluat osallistua kurssille, mutta elämäntilanteesi (työttömyys, opintoraha tms.) estää sen: Tarjoan 1-2 osallistujalle mahdollisuuden osallistua edullisemmalla hinnalla. Täysin ilmaisia kurssipaikkoja en kuitenkaan pysty tarjoamaan. Kysy tästä mahdollisuudesta minulta: hanna.vesalainen (ät) pause.fi. Aikaisemmat kurssit ovat täyttyneet nopeasti, joten ilmoittauduthan ajoissa, jos kuulet kutsun.

Kurssin ohjaa mindfulness- ja asahi-ohjaaja Hanna Vesalainen

”Olen opettanut läsnäolon ja kehontaitoja jo sadoille ja tapaan työssäni viikoittain kymmeniä ihmistä. Olen huomannut, että kiire, stressi sekä niistä johtuva väsymys ja kehon moninaiset oireet ovat lisääntyneet. Moni kertoo kadottaneensa yhteyden omaan kehoonsa. Haluan uida vastavirtaan ja näyttää, että toisenlainen olemisen tila on mahdollinen. Meillä jokaisella on mahdollisuus pysähtyä – ja pienikin tauko päivän aikana voi vaikuttaa suuresti elämänlaatuumme.”

Palautteita aiemmilta Hannan kursseilta:

”Kiitos todella paljon! Kurssi oli ehkä elämäni tärkein tähän astisista! Luulen, että se muutti suhtautumistani lähes kaikkeen paljon positiivisempaan suuntaan ja ymmärsin, että voin vaikuttaa moneen asiaan vain omalla suhtautumisellani. Hanna oli todella hyvä vetäjä, suosittelen lämpimästi kaikille!”

”Olin viime vuonna myös tällä kurssilla. Nyt tulin uudestaan ja mukaani otin mieheni. Kurssi oli jälleen kerran juuri sitä mitä lähdin kurssilta hakemaan. Sain ”työkalut” miten osaan nauttia tästä hetkestä sekä itsestäni. Ja siksi myös mieheni innostui lähtemään mukaan. Asahi menetelmä oli mielestäni todella hyvä. Sain kurssilta tärkeää tietoa ja päivän jälkeen olo oli todella levollinen. Olen ottanut aamurutiineihin sekä iltaan näitä harjoituksia. Aloitan aamun rauhallisemmin, kun teen harjoitteen aamuisin. Lähden töihin nyt tyytyväisin mielin. En ole niin ”kireä” jo heti aamusta alkaen. Iltaisin, kun teen harjoituksen, niin saan paremmin nukuttua. Kiitos kurssista.”

”Päivä oli kaikin puolin hyödyllinen. Illalla oli mukavan rentoutunut olo, ja huomasi, miten pienellä tietoisella rentoutumisella voi vaikuttaa omaan oloonsa. Ohjaajasta pidin erityisesti. Hän oli selkeä ja rauhallinen, päivä oli sopiva yhdistelmä teoriaa ja käytäntöä. Erityisen suuret kiitokset hänelle. Materiaalin ja harjoitteiden antaminen on ihan loistavaa, joten olen todella tyytyväinen kokonaisuuteen.”

”Teorian ja harjoitteiden yhdistelmä oli hyvä. Teoriasta löytyi todella tärkeitä pointteja hyvinvoinnin kannalta, ja meditointi osoitti kuinka hyvä olo voi tulla osaamalla keskittyä hetkeksi yhteen asiaan.”

”Kouluttaja on asiansa osaava, lempeä, kannustava, huomioiva – erittäin hyvä.”

”Eräs tavoitteistani oli löytää työkalu, jonka avulla oppisin sietämään ylenmääräistä työnpaljoutta ja keskeneräisinä vellovia projekteja. Löysin sen, tosi arvokas asia. Lisäbonuksena sain ikkunan siihen, miten voin olla myötätuntoinen myös itselleni. Tällainen asia ei ole kuulunut repertuaariini ennen.”

Palautekyselyt toteutettu nimettömänä.