Mindfulness & Itsemyötätunto 8 viikon kurssi 19.8.2020 alkaen, Helsinki

Jatkuva täydellisyyden tavoittelu, itsekriittisyys tai epäonnistumisen pelko ovat usein hyvin kuormittavia, tuntuvat raskaalta ja vähentävät onnellisuutta. Ystävällisyys ja hyväksyntä itseä (ja muita) kohtaan sen sijaan vähentävät ahdistusta ja masentuneisuutta sekä lisäävät tutkimusten mukaan onnellisuutta, terveyttä ja hyvinvointia.

Me naiset olemme tutkitusti enemmän myötätuntoisia toisia, kuin itseämme kohtaan, mutta onneksi myös itsemyötätuntotaitoja voi oppia ja kehittää samalla tavoin, kuin läsnäolotaitojakin.

Myös kehomme voi paremmin, kun olemme myötätuntoisia itseämme kohtaan. Painonhallinta sujuu paremmin, kun suhtaudumme kehoomme ja ajatuksiimme lempeän myötätuntoisesti. Mitä kehoni aidosti kaipaa tai tarvitsee? Missä menevät rajani?

Pausen myötätuntokurssi on yhdistelmä mindfulness ja myötätuntoharjoituksia sekä vuosien varrella oppimaani teoriatietoa: Mindful Self-Compassion (MSC) on Yhdysvalloissa kehitetty 8-viikkoinen kurssi, jonka tarkoituksena on kehittää kykyä itsemyötätuntoon ja itsensä hyväksymiseen mindfulness-pohjaisten harjoitteiden avulla. Prof. Paul Gilbert on kehittänyt myötätuntosuuntaisen terapian (CFT), jota kouluttavat Suomessa psykoterapeutit mm. Juhani Laakso ja Suvi Laukkanen.

Miksi juuri 8 viikkoa?

Mindfulness menetelmää on tutkittu yliopistoissa jo usean vuosikymmenen ajan. 8 viikon mindfulness-harjoittelun on tutkittu mm. lisäävän energisyyttä ja keskittymiskykyä, auttavan stressin hallinnassa, lievittävän masennusta, kehittävän tunnetaitoja ja kehotuntemusta, parantavan kivunsietoa ja unta – eli vahvistavan terveyttä ja mielen tasapainoa monin eri tavoin.

Uuden taidon opettelu vaatii aina aikaa ja toistoa tarttuakseen- siksi opettelemme tietoisuustaitoja yhdessä ryhmän ja kokeneen ohjaajan kanssa 8 viikon ajan. Moni on kokenut tämän kurssin – ryhmän ja ohjaajan tuen tärkeänä ja voimauttavana.

Tällä kurssilla teemme myös liikeharjoitteita ja tietoisen hyväksyvän, kosketuksen harjoituksia. Pääpaino on itsemyötätunnossa ja oman itsemme kohtaamisessa.  Kurssi sopii hyvin myös työssä jaksamisen tueksi tai empatiaväsymisen ehkäisemiseksi.

Itsemyötätuntotaitoja voi oppia ja kehittää samalla tavoin, kuin läsnäolotaitojakin.

Myötätunnon peruskurssi sopii sinulle, joka haluat syventyä myötätuntoteemaan ja löytää siitä näkökulmia hyvinvoinnin vahvistamiseen niin itsesi, kuin muiden hyväksi. Itseen kohdistuva myötätunto syventää ja kertaa mindfulness-taitoja, mutta aiempi mindfulness-osaaminen ei ole välttämätöntä.

Kurssin teemoja:
– 19.8.  Tutustuminen: Mitä mindfulness ja itsemyötätunto ovat?
–  26.8. Kuinka harjoittaa itseen kohdistuvaa myötätuntoa – ydinharjoituksia
– 2.9. Myötätunto kehossa: myötätuntoinen kosketus ja liike
– 9.9.  Myötätuntotaidot hankalien tunteiden kohtaamisessa
– 16.9.  Myötätunto ihmissuhteissa: kuinka myötätunto muuttaa suhteita positiivisemmaksi?
– 23.9.  Myötätunto ja aivot: Mitä tutkimukset kertovat myötätunnon merkityksestä
– 30.9. Miten tästä eteenpäin? Kohti myötätuntoista elämää. Arvot, uskomukset ja tunnelukot
– 9.10. perjantai klo. 16.30 – 20.30  Hiljaisuuden vaikutus hyvinvointiin, 4 tunnin hiljaisuuden-retriitti

Tapaamisissa on harjoituksia, keskustelua ja teoria-osuus. Kurssiin liittyy myös itsenäistä harjoittelua ja tehtäviä aiheeseen liittyen.

Tapaamisia on 8 ja niiden kesto on 2 tuntia. Kurssille otetaan  max. 13 henkeä. Hinta sisältää ohjauksen, mp3-harjoitusnauhoitteet, materiaalipaketin sekä tapaamiset tarjoiluineen.

Aika:  keskiviikkoisin klo. 17-19
Paikka: Puukoulu – Pieni Kulttuuritalo. Teinintie 8, 00640 Helsinki
Hinta: 348 € / hlö, sisältäen arvonlisäveron. Yritykset 348 € + alv. 24%
Kurssin voi maksaa myös osissa.

Tila luo tunnelman ja kehyksen kiireettömään olemiseen. Kurssipaikkana toimii lähes 100 vuotta vanha ihana ja tunnelmallinen Oulunkylän vanha puukoulu. Tänne on helppo tulla julkisilla (Oulunkylän asemalta 7 min. kävelymatka) tai omalla autolla.

Ilmoittautuminen: klikkaamalla alla olevaa painiketta. Voit ilmoittautua myös suoraan ohjaajalle: hanna.vesalainen(ät)pause.fi, p. 044 240 2719. Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan varausmaksu 40 e.

Sinä, joka haluat osallistua kurssille, mutta elämäntilanteesi (työttömyys, opintoraha tms.) estää sen: Tarjoan 1-2 osallistujalle mahdollisuuden osallistua edullisemmalla hinnalla. Täysin ilmaisia kurssipaikkoja en kuitenkaan pysty tarjoamaan. Kysy tästä mahdollisuudesta minulta: hanna.vesalainen (ät) pause.fi. Aikaisemmat kurssit ovat täyttyneet nopeasti, joten ilmoittauduthan ajoissa, jos kuulet kutsun.

Pause.fi

Ohjaaja: Kurssin ohjaa mindfulness- ja asahi-ohjaaja Hanna Vesalainen. Hanna on käynyt Integrum-instituutin ja Taitoban mindfulness-ohjaajakoulutuksen ja ohjannut mindfulness-kursseja vuodesta 2015.

Hanna on myös Rosen-metodin opiskelija (harjoitusjaksolla). Rosen-metodi on kokonaisvaltainen keho-mielitietoinen hoitomuoto, jossa käytetään kosketusta sekä tarpeen mukaan myös sanoja. 

Palautteita aiemmilta Hannan kursseilta:

”Kiitos todella paljon! Kurssi oli ehkä elämäni tärkein tähän astisista! Luulen, että se muutti suhtautumistani lähes kaikkeen paljon positiivisempaan suuntaan ja ymmärsin, että voin vaikuttaa moneen asiaan vain omalla suhtautumisellani. Hanna oli todella hyvä vetäjä, suosittelen lämpimästi kaikille!”

”Olin viime vuonna myös tällä kurssilla. Nyt tulin uudestaan ja mukaani otin mieheni. Kurssi oli jälleen kerran juuri sitä mitä lähdin kurssilta hakemaan. Sain ”työkalut” miten osaan nauttia tästä hetkestä sekä itsestäni. Ja siksi myös mieheni innostui lähtemään mukaan. Asahi menetelmä oli mielestäni todella hyvä. Sain kurssilta tärkeää tietoa ja päivän jälkeen olo oli todella levollinen. Olen ottanut aamurutiineihin sekä iltaan näitä harjoituksia. Aloitan aamun rauhallisemmin, kun teen harjoitteen aamuisin. Lähden töihin nyt tyytyväisin mielin. En ole niin ”kireä” jo heti aamusta alkaen. Iltaisin, kun teen harjoituksen, niin saan paremmin nukuttua. Kiitos kurssista.”

”Päivä oli kaikin puolin hyödyllinen. Illalla oli mukavan rentoutunut olo, ja huomasi, miten pienellä tietoisella rentoutumisella voi vaikuttaa omaan oloonsa. Ohjaajasta pidin erityisesti. Hän oli selkeä ja rauhallinen, päivä oli sopiva yhdistelmä teoriaa ja käytäntöä. Erityisen suuret kiitokset hänelle. Materiaalin ja harjoitteiden antaminen on ihan loistavaa, joten olen todella tyytyväinen kokonaisuuteen.”

”Teorian ja harjoitteiden yhdistelmä oli hyvä. Teoriasta löytyi todella tärkeitä pointteja hyvinvoinnin kannalta, ja meditointi osoitti kuinka hyvä olo voi tulla osaamalla keskittyä hetkeksi yhteen asiaan.”

”Kouluttaja on asiansa osaava, lempeä, kannustava, huomioiva – erittäin hyvä.”

”Eräs tavoitteistani oli löytää työkalu, jonka avulla oppisin sietämään ylenmääräistä työnpaljoutta ja keskeneräisinä vellovia projekteja. Löysin sen, tosi arvokas asia. Lisäbonuksena sain ikkunan siihen, miten voin olla myötätuntoinen myös itselleni. Tällainen asia ei ole kuulunut repertuaariini ennen.”

Palautekyselyt toteutettu nimettömänä.

Comments are closed.