Mitä elämä yrittää sinulle sanoa?

Rosen-metodi

Mitä elämä yrittää sinulle sanoa?

Välillä elämän viestiä voi olla hankala hyväksyä tai ottaa vastaan. Kuormittavat elämänvaiheet opettavat meille jotain itsestämme, ehkä jotain sellaista, jota emme ole vielä tiedostaneet. Tarvitsemme kaikki kasvun matkallamme myös pysäyttäviä tunteita: toivottomuutta, pelkoa, vihaa ja surua. Tunteet ovat viestin tuojia ja oppaitamme elämän polulla. Ei ole valoa ilman varjoa.

Moni karttaa ja jopa pelkää tunteita ja siksi tukahduttaa ne. Tukahduttaminen käy pitemmän päälle raskaaksi ja suojakuoren alle jäävät myös kevyemmät ilon ja rakkauden tunteet. Yhteys omaan itseen ja myös muihin etääntyy. Miten paljon kaipaamme yhteyttä ja miten läheltä sen voisi löytää!

Tunteiden tukahduttaminen vie energiaa ja on yhtä helppoa kuin rantapallon pitäminen veden pinnan alla: – Kun keskityt vain siihen, se onnistuu. Jossain vaiheessa kuitenkin väsyt tai huomio herpaantuu ja pallo pulpahtaa pinnalle, usein komealla kaarella.

Malli tunteiden tukahduttamiseen opitaan usein jo lapsuuden perheessä. Lapsuudessa tukahdutetut tunteet voivat oireilla aikuisuudessa erilaisina psyykkisinä tai fyysisinä oireina tai hankaluuksina ihmissuhteissa.

Ajattelen, että oire ilmaantuu, kun on aika parantua. Uusi tilanne tai elämän kriisi on myös mahdollisuus eheytyä. Sairaus tai oire kutsuu meidät pysähtymään elämän äärelle. Mitä elämä yrittää sinulle sanoa? Eheytyminen ei välttämättä tarkoita paluuta entiseen tilaan, jossa sairautta tai oiretta ei ole.

Tuska elämässä on väistämätöntä, kärsimys tulee siitä, ettemme hyväksy elämää keskeneräisenä ja epätäydellisenä.

Elämä on tässä ja nyt. Se on juuri sitä, mitä se on.

Hyväksyvän läsnäolon harjoitukset auttavat monella tapaa. Opimme pikkuhiljaa hyväksymään elämän ja olemaan läsnä tässä ainoassa hetkessä, johon meillä on pääsy.  Opimme osoittamaan myötätuntoa itsellemme vaikeassa tilanteessa ja olo helpottuu.

Monella on edelleen uskomus, että yksin pitää pärjätä. Ei tarvi, eikä kannata. Meitä ei ole tehty yksin pärjäämään, olemme syvästi sosiaalinen laji ja tarvitsemme toinen toistamme. Viisas pyytää ja vastaanottaa apua, etsii kuuntelevan korvan elämän karikoissa, ehkä jopa ennakoiden. Kun kuulee kehon kuiskaukset, ei sen tarvi huutaa tullakseen kuulluksi.

“Niin kuin aalto uittaa aallon yli valtameren, niin selviydymme mekin toinen toisiamme tukien.” Risto Rasa


Lempeää läsnäoloa kehollesi

  • Rosen-hoidossa pääset kokemaan hyväksyvää läsnäoloa, olet tervetullut hoitoon juuri sellaisena kuin olet.  Perjantaille 2.10. ja 6.10 tiistaille vielä vapaita aikoja.
    Varaa aikaa itselle: https://vello.fi/pause/
  • 8 viikon mindfulness kurssilla on vielä 2 paikkaa vapaana. Aloitamme uuden ryhmän kanssa 21.10.2020 Lue lisää…

 

Läsnäolon terveisin,

Hanna

 

Comments are closed.