Mindfulness 8 viikon kurssi 6.10.2021 Helsinki

MIndfulness kurssiKeho ja mieli kuormittuvat tässä kiivasrytmisessä maailmassa. Myös oma suhtautuminen elämään/itseemme aiheuttaa lisää kärsimystä. Saatamme olla hyvinkin kriittisiä itseämme kohtaan ja vaatia yhä kovempia suorituksia itseltämme.

Mindfulness-harjoitukset rauhoittavat kehoa ja hermostoa, stressi lievittyy ja illalla on helpompi rauhoittua nukkumaan. Tietoisuustaitojen avulla opimme keskittymään yhteen asiaan kerrallaan ja nauttimaan elämän hetkistä, sellaisina kuin ne ovat. Hyväksymään itsemme ja elämän sellaisena kun se on.

Kurssi koostuu 8 tapaamisesta (n. 2 h/ kerta + 4 tunnin mini-retriitti) sekä itsenäisestä päivittäisestä n. 10-30 min. harjoittelusta äänitteiden avulla.

Miksi juuri 8 viikkoa?

Menetelmää on tutkittu yliopistoissa jo usean vuosikymmenen ajan ja 8 viikon kurssin hyödyistä on paljon näyttöä.

8 viikon mindfulness-harjoittelun on tutkittu mm. lisäävän energisyyttä ja keskittymiskykyä, auttavan stressin hallinnassa, lievittävän masennusta, kehittävän tunnetaitoja ja kehotuntemusta, parantavan kivunsietoa ja unta – eli vahvistavan terveyttä ja mielen tasapainoa monin eri tavoin.

Uuden taidon opettelu vaatii aina aikaa ja toistoa tarttuakseen- siksi opettelemme tietoisuustaitoja yhdessä ryhmän ja kokeneen ohjaajan kanssa 8 viikon ajan. Moni on kokenut tämän kurssin – ryhmän ja ohjaajan tuen tärkeänä ja voimauttavana.

Tapaamiset sisältävät keskustelua, teoriaosuuden ja harjoituksia. Kurssi sisältää lisäksi mp3-nauhoitteet, sähköisen materiaalipaketin sekä tapaamiset tarjoiluineen.

Kurssin teemoja:

– 6.10. Tutustuminen mindfulnessiin ja tutkimustietoon
– 13.10. Hengitys, keho ja mieli
–  27.10. Mindfulness apuna stressinhallinnassa ja hankalissa tunteissa
–  3.11. Hyväksyvä asenne ja myötätunto itseä kohtaan
– 10.11. Myönteisten tunteiden lisääminen
– 17.11. Mindfulness ja aivot
– 26.11. Perjantai klo. 16.30 – 20.30 hiljaisuuden retriitti
– 1.12. Oma polkuni tästä eteenpäin, arvot ja luonteenvahvuudet

Aika:  keskiviikkoisin klo. 17-19, 11.8.2021 alkaen
Paikka: Puukoulu – Pieni Kulttuuritalo. Teinintie 8, 00640 Helsinki

Tila luo tunnelman ja kehyksen kiireettömään olemiseen. Kurssipaikkana toimii lähes 100 vuotta vanha tunnelmallinen Oulunkylän vanha puukoulu. Tänne on helppo tulla julkisilla (Oulunkylän asemalta n. 10 min. kävely) tai omalla autolla. Pihassa on reilusti parkkitilaa.
Koronasta: Alueelliset korona-rajoitukset otetaan huomioon. Tapaamiset ovat kuitenkin aina lähitapaamisia, joita tarpeen vaatiessa siirretään eteenpäin.

Hinta: 116€ / kk (sis. alv), yritykset 116 €/ kk + alv. 24% Kurssimaksun voi maksaa myös kertamaksuna, kurssin kokonaishinta on 348€.
Liikunta/kulttuuriseteleillä voi myös maksaa.

Ilmoittautuminen: klikkaamalla alla olevaa painiketta.
Voit ilmoittautua myös suoraan ohjaajalle: hanna.vesalainen(ät)pause.fi, Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan varausmaksu 40 e.
Tarjoan 1-2 osallistujalle mahdollisuuden osallistua hieman edullisemmalla hinnalla, jotta myös pienituloisilla olisi mahdollisuus osallistua.  Kysy tästä mahdollisuudesta minulta: hanna.vesalainen (ät) pause.fi. Aikaisemmat kurssit ovat täyttyneet nopeasti, joten ilmoittauduthan ajoissa, jos kuulet kutsun.

Kurssin ohjaa mindfulness-ohjaaja Hanna Vesalainen

“Tämä kurssi antoi aikanaan minulle paljon oivalluksia ja muutti elämääni. Olen ohjannut 8 viikon kurssia vuodesta 2015, kymmeniä kertoa. Kiitollisena ja ihmetellen seuraan muutosta, joka osallistujissa kurssin myötä tapahtuu.”

Palautteita aiemmilta Hannan kursseilta:

”Kiitos todella paljon! Kurssi oli ehkä elämäni tärkein tähän astisista! Luulen, että se muutti suhtautumistani lähes kaikkeen paljon positiivisempaan suuntaan ja ymmärsin, että voin vaikuttaa moneen asiaan vain omalla suhtautumisellani. Hanna oli todella hyvä vetäjä, suosittelen lämpimästi kaikille!”

”Olin viime vuonna myös tällä kurssilla. Nyt tulin uudestaan ja mukaani otin mieheni. Kurssi oli jälleen kerran juuri sitä mitä lähdin kurssilta hakemaan. Sain ”työkalut” miten osaan nauttia tästä hetkestä sekä itsestäni. Ja siksi myös mieheni innostui lähtemään mukaan. Asahi menetelmä oli mielestäni todella hyvä. Sain kurssilta tärkeää tietoa ja päivän jälkeen olo oli todella levollinen. Olen ottanut aamurutiineihin sekä iltaan näitä harjoituksia. Aloitan aamun rauhallisemmin, kun teen harjoitteen aamuisin. Lähden töihin nyt tyytyväisin mielin. En ole niin ”kireä” jo heti aamusta alkaen. Iltaisin, kun teen harjoituksen, niin saan paremmin nukuttua. Kiitos kurssista.”

”Päivä oli kaikin puolin hyödyllinen. Illalla oli mukavan rentoutunut olo, ja huomasi, miten pienellä tietoisella rentoutumisella voi vaikuttaa omaan oloonsa. Ohjaajasta pidin erityisesti. Hän oli selkeä ja rauhallinen, päivä oli sopiva yhdistelmä teoriaa ja käytäntöä. Erityisen suuret kiitokset hänelle. Materiaalin ja harjoitteiden antaminen on ihan loistavaa, joten olen todella tyytyväinen kokonaisuuteen.”

”Teorian ja harjoitteiden yhdistelmä oli hyvä. Teoriasta löytyi todella tärkeitä pointteja hyvinvoinnin kannalta, ja meditointi osoitti kuinka hyvä olo voi tulla osaamalla keskittyä hetkeksi yhteen asiaan.”

”Kouluttaja on asiansa osaava, lempeä, kannustava, huomioiva – erittäin hyvä.”

”Eräs tavoitteistani oli löytää työkalu, jonka avulla oppisin sietämään ylenmääräistä työnpaljoutta ja keskeneräisinä vellovia projekteja. Löysin sen, tosi arvokas asia. Lisäbonuksena sain ikkunan siihen, miten voin olla myötätuntoinen myös itselleni. Tällainen asia ei ole kuulunut repertuaariini ennen.”

Palautekyselyt toteutettu nimettömänä.