Lautapeli

Mindfulness-lautapeli

HUOM! Peli oli hyvin suosittu ja painos on nyt loppu.  Hauskoja tehtäväkortteja voit tiedustella sähköpostitse: hanna.vesalainen(ät)pause.fi

Lapsia ohjatessani huomasin pian, että viesti menee perille parhaiten sadun, leikin ja toiminnan kautta. Sitä kaikkea – tunteita, leikkiä, liikettä ja rauhoittumista on keväällä 2017 julkaistu pelimme Pomenia – mindfulness-lautapeli koko perheelle.

Pelin juoni: ”Unien satumaa Pomenian tasapaino on järkkynyt. Pimeyden velho Käämä Kemppinen on noitunut Pomenian asukkaiden tunteet kiviksi. Ilman tunteita Pomenia haalistuu ja kuihtuu. Etsi kadoksissa olevat tunnekivet ja palauta tasapaino Pomeniaan. ”

Kaksi peliä yhdessä! Asioilla on aina kaksi puolta, myös Pomenia näyttää erilaiselta päivällä ja yöllä. Pomenia-pelilauta on käännettävä ja sisältää kaksi peliä. Voit valita sopivan pelin lapsen iän ja käytettävän ajan mukaan. Ikäsuositus 4-14 vuotiaille, mutta myös vanhemmat lapset tykkäävät pelistä.  Lukutaito on tarpeen, sillä peli sisältää 100 kivaa tehtävää.

Tunnetaitoja ja toimintaa! Pelissä opetellaan tunnistamaan missä ja miten tunteet tuntuvat. Tehtäväkorteissa on 100 tehtävää, joissa opetellaan tunnetaitoja hauskuutta ja leikkiä unohtamatta. Liike-tehtävissä on mukana joogan liikkeitä, jotka sopivat kaiken ikäisille.

Lasten mindfulness on leikkiä, liikettä ja pieniä keskittymisen hetkiä. Innostuksen ja tekemisen lisäksi tarvitaan lepoa ja rauhoittumista sopivassa suhteessa. Mindfulness on myös kehotietoisuuden lisäämistä: Kun keskitymme kehoon, emme ole tunteiden ja ajatusten vietävissä. Peli tuo myös aiheen sanastoa tutuksi: näin tunteista, kehontuntemuksista ja rauhoittumisesta voi puhua lapselle.


Lasten kanssa testattu! Helsinkiläisen Päiväkoti Poijun lapset ja henkilökunta testasivat peliä kahden viikon ajan. Testiryhmässä oli 15 lasta, iältään 4-6 v, sekä päivähoidon ammattilaisia. Palaute oli positiivista. Henkilökunta iloitsi saadessaan kauan kaipaamansa työkalun, jonka avulla on helppo käsitellä lasten kanssa erilaisia tunteita leikin varjolla. Kysymyskortit herättivät mielenkiintoisia ja uusia pohdintoja ja tehtäväkorttien joogaan perustuvat jumppaliikkeet olivat lapsille mieluisia. Peli sopii erinomaisesti ammattikäyttöön myös kouluihin ja toimintaterapeuteille.

Pelin on suunnitellut, tuottanut ja julkaissut Hanna Vesalainen, joka ohjaa mindfulness- ja asahi-kursseja lapsille ja aikuisille.

Palautteita pelistä:

Meidän 6- ja 4-vuotiaat ovat tykänneet pelata Pomeniaa. Kannustaa sanottamaan tunteita ja kehittämään muiden tunteiden huomioon ottamista. Tälle yläfemmat! – Taina Baxter, 2 pojan äiti

****

Suosittelen! Ihana peli jonka lapset kaivavat kaapista kerta toisensa jälkeen. – Hanna Tammelin

****

Voin lämpimästi suositella! Olen itse käyttänyt peliä työssäni puheterapeuttina ja tykkään! Pelin avulla pystyy hyvin harjoittelemaan tunnekäsitteitä hauskalla tavalla ja myös tunne-keho -yhteyttä. Pelin avulla voi harjoitella myös ohjeiden noudattamista, monenlaisia käsitteitä ja motoriikkaa. Pomenia-pelin maailma on ihanan mielikuvituksellinen ja hauskan mystinen, mikä houkuttelee kertomiseen ja keskusteluun. Iso peukku siis! – Susanna Timperi, puheterapeutti

****

Peli vaikutti kivalta ja 10 v. kuopus (ainoa kotona asuva pojistani) tykkäsi siitä myös.
-10 v. pojan äiti

 

 

Jälleenmyyjät: Peliä myyvät myös Lautapelit.fi (Kamppi),  Vallilan Stoori (Vallila) ja Villa Aurora (Mäntyharju). Laita meille viestiä, jos haluat tilata useamman kuin yhden pelin, niin sovitaan toimituskulut ja toimitus.

Lautapelin visuaalisuudesta ja grafiikasta vastaa Satutaiteilija Petronella Grahn. Peli on toteutettu Petronellan luomaan mielikuvituksellineen sadunmaailmaan Pomeniaan. Mediatiedote ja tuotekuvat ladattavissa täältä.

Suomen leluyhdistys 25.10 2016:

”Mielen kehittäminen ja kehon aktivointi ovat ykkösjuttuja ensi vuoden leluissa ja peleissä. Myös keräily ja vaihtaminen pitävät pintansa. Spielwarenmesse-lelumessujen kansainvälinen trendikomitea on istunut alas ja kertonut vuoden 2017 tuulahduksista. Ne paljastavat, että lelut ja pelit ovat tiukasti kiinni ajan hengessä. Lapsille ja nuorille tarjotaan keinoja kehon ja mielen aktivointiin, rentoutumiseen ja kiireen katkaisuun. Yksinkertaistettuna sen voisi sanoa näin: tavoitteena on hyvä olo niin henkisesti kuin fyysisesti.”