Tarinani

Hanna Vesalainen
mindfulness-ja asahi-ohjaaja
rosen-terapeutti (harjoitusjaksolla)
hanna.vesalainen(ät)pause.fi
p. 044 240 2719

Hoitohuone: Oikokatu 6-8, Helsinki, ajanvaraus.

 

Tämän päivän kiihkeä elämänrytmi aiheuttaa monille hankaluuksia: Keho oireilee, voi olla vaikea nukahtaa tai keskittyä. Myös menneisyyden kokemukset saattavat aiheuttaa  kipua ja kaventaa elämäämme. 

Oma polkuni tähän hetkeen on ollut vaiherikas ja mutkikas – ja samalla elämäni parasta aikaa. Lähdin etsimään helpotusta unettomuuteen ja masennukseen 10 vuotta sitten ja löysin mindfulness-ryhmän. Sain mindfulnessista paljon apua jo ensimmäisten harjoitusten jälkeen ja tuumasin jo silloin, että näitä taitoja pitäisi opettaa ihan jokaiselle. Onneksi nykyään tietoisuus- ja tunnetaitoja opetetaan jo päiväkodissa. Lapset ja nuoret kaipaavat rauhoittumista ja hyväksyvää läsnäoloa ihan yhtä paljon, kuin me aikuiset. Myös omat lapseni tekevät välillä mindfulness-harjoituksia ja jonottavat äidin hierontaan – tästä olen erityisen iloinen. 

Mindfulness-harjoituksia tehdessäni huomasin, että vaikka tulin hyvin tietoiseksi kehoni jännityksistä, en pystynyt niitä meditoimalla rentouttamaan. Kävin kyllä hierojalla ja osteopaatilla, jotka auttoivat hetken, mutta sitten sama jännitys palasi. Aloin ihmetellä: ‘Miksi ihmeessä jännitän näin paljon?’ ‘Miksi olen valmiustilassa, vaikka kaikki on juuri nyt hyvin?’ Syy jännitykseen tuntui olevan syvemmällä.

Menin ystävän suosituksesta Rosen-terapiaan ja muistan elävästi ensimmäisen hoitoni: Tunsin jännityksen ja painon tunteen rintakehälläni, ja kas, hetken päästä se vain suli pois. Itketti, nauratti ja olo oli äkkiä ihmeen helpottunut. Olin löytänyt tavan päästä yhteyteen oman sisimpäni kanssa. Yhteyden muodostumiseen tarvittiin toinen ihminen, hänen hyväksyvä läsnäolo ja rauhallinen kosketus – ja tietysti tarvittiin myös aikaa, jotta turvallinen luottamus rakentui välillemme. 

Vaikka elämänkriisit tuntuvat raskailta, on niissä aina muutoksen mahdollisuus. Jos on jatkuvasti kurja olo, jonkin on aika muuttua. Jälkikäteen näen, että oma kriisini oli se, joka sai minut viimein pysähtymään ja muuttamaan elämäni suuntaa, hyvä niin. 

Irrottauduin vähitellen työstäni asiakkuuspäällikkönä ja perustin Pause-yritykseni vuonna 2015. Olen käynyt Integrum-instituutin ja Taitoban mindfulness-ohjaajakoulutuksen.  Rosen-terapeutin opintoni ovat loppusuoralla ja haen asiakkaita harjoitushoitoihin.

Kognitiivisen lyhytterapeutin opinnot aloitin syksyllä 2020 – eli matka jatkuu. Elämän opiskelu ja kohtaamiset erilaisten ihmisten kanssa ovat tässä työssä parasta.

Mielelläni tutustun myös sinuun, ota yhteyttä, niin jutellaan.

– Hanna

Hanna Vesalainen
mindfulness-ja asahi-ohjaaja
rosen-terapeutti (harjoitusjaksolla)
hanna.vesalainen(ät)pause.fi
p. 044 240 2719