Tarinani

Hanna Vesalainen
mindfulness-ja asahi-ohjaaja
rosen-terapeutti (harjoitusjaksolla)
hanna.vesalainen(ät)pause.fi

Tämän päivän kiihkeä elämänrytmi aiheuttaa monille hankaluuksia: Keho oireilee, voi olla vaikea nukahtaa tai keskittyä. Myös menneisyyden kokemukset saattavat aiheuttaa kipua ja kaventaa elämäämme. 

Oma polkuni tähän hetkeen on ollut vaiherikas ja mutkikas – ja samalla elämäni parasta aikaa. Lähdin etsimään helpotusta unettomuuteen ja masennukseen 10 vuotta sitten ja löysin mindfulness-ryhmän. Sain mindfulnessista ihmeen paljon apua jo ensimmäisten harjoitusten jälkeen ja tuumasin jo silloin, että näitä taitoja pitäisi opettaa ihan jokaiselle. Onneksi nykyään tietoisuus- ja tunnetaitoja opetetaan jo päiväkodissa. Lapset ja nuoret kaipaavat rauhoittumista ja hyväksyvää läsnäoloa ihan yhtä paljon, kuin me aikuiset. Myös omat lapseni tekevät välillä mindfulness-harjoituksia ja jonottavat äidin hierontaan – tästä olen tietysti erityisen iloinen. 

Vaikka elämänkriisit tuntuvat raskailta, on niissä aina muutoksen mahdollisuus. Jos on jatkuvasti kurja olo, jonkin on aika muuttua. Jälkikäteen näen, että oma kriisini oli se, joka sai minut viimein pysähtymään ja muuttamaan elämäni suuntaa, hyvä niin. 

Perustin Pause-yritykseni vuonna 2015 ja siitä lähtien olen ohjannut mindfulness-kursseja & opiskellut kehollisia menetelmiä.  Rosen-terapeutin opintoni ovat loppusuoralla ja haen asiakkaita harjoitushoitoihin. Matka jatkuu ja huomaan innostuvani aina uusista menetelmistä, kuten nyt Kognitiivisesta lyhytterapiasta ja Qigong-liikunnasta. 

– Hanna

hanna.vesalainen(ät)pause.fi
Hoitohuone: Oikokatu 6-8, Helsinki, ajanvaraus.

Nykyiseen työhöni liittyvät koulutukset:

 • Integrum Instituutti: Kognitiivisen terapian menetelmät ja lyhytterapian erityispätevyys –ohjelma (30 op.) 2020-2022
 • Metropolia: Anatomian ja fysiologian perusopinnot 2018
 • Rosen-method school Finland:  Rosen-terapeutin koulutus on min. 4-5 vuotinen.
  Peruskurssi 2016, 10 jatkokurssia 2016-2019, Rosen-anatomia 2017, 2 viikonloppukurssia 2017-2018, Harjoitusjaksolla 2019 alkaen (sis. 350 harjoitushoitoa)
 • Taitoba: mindfulness-ohjaaja koulutus 2014-2015
 • Lauttasaaren Liikuntakeskus: Asahi Health ohjaaja-koulutus 2015
 • Integrum Instituutti: Lasten ja nuorten tietoisuustaitokoulutus 2014
 • Integrum Instituutti:Tietoisuustaidot terapian apuvälineenä, Tietoisuustaitojen ohjaajakoulutus 2013-2014
 • Mindfulness kursseja 2012-2013 (eri järjestäjiä)
 • Helsingin avoin yliopisto: Aikuiskasvatuksen perusopinnot 2003-2004