Mindfulness & Qigong-harjoitustunnit / tunnit loppu keväällä 2022

Edit: 21.4.2022. Seuraava 8 viikon kurssi alkaa elokuussa. Lisätiedot: Kysy Hannalta.

Tämä tunti on sinulle, joka haluat pitää kehon ja mielen hyvinvoinnista huolta – mukavalla ja rennolla tavalla. Koronan vuoksi lähiryhmät ovat toistaiseksi tauolla. Olet lämpimästi tervetullut etäryhmäämme tiistaisin klo. 18-19.  Tunnille ei tarvitse erikseen ilmoittautua ja käytämme ryhmässä aina samaa, alla olevaa linkkiä.


Tunnin aikana teemme helppoja ja rentouttavia Asahin ja Qigongin liikkeitä sekä 1-2 mindfulness-harjoitusta. Mindfulness-harjoitukseen on usein helpompi keskittyä, kun keho on rennompi ja saanut liikkua hieman. Tämä tunti on sinulle, joka haluat pitää kehon ja mielen hyvinvoinnista huolta – mukavalla ja rennolla tavalla. Tunnilla ei tule kovasti hiki, sillä liikkeet ovat tosiaan hitaita ja helppoja. Tunti sopii kaiken kuntoisille.

Tunnin teemat ja harjoitukset vaihtelevat, joten mukana on sekä uusia, että osalle tuttuja harjoituksia. Olet tervetullut mukaan harjoittelemaan, olitpa mindfulness-konkari tai vasta-alkaja, on vaan mukavaa, kun on erilaisia ihmisiä koolla. Haasta ihmeessä myös ystäväsi mukaan harjoitteluun.

Hinta on 15€ / kerta ja jatkamme ryhmää, jos min. 6 osallistujaa ilmoittautuu mukaan.
Ilmoittaudu mukaan: hanna.vesalainen@pause.fi, tai klikkaa mukaan yllä olevasta linkistä.

Liikuntaeduilla voi myös maksaa. Kirjoita toimipaikkahakuun ’ Pause’.

Mindfulness-menetelmää on tutkittu paljon, ja sen on todettu lisäävän stressinsietokykyä ja kykyä elää nykyisessä jatkuvassa muutoksessa. Mindfulness-harjoitteiden on myös todettu ennaltaehkäisevän ahdistusta, auttavan univaikeuksiin, keskittymisvaikeuksiin ja kivunhoidossa sekä helpottavan tunteiden hallinnassa.

Qigong on kiinalaista terveysliikuntaa, joka sopii mainiosti kehon ja mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen sekä sairauksien ennalta ehkäisyyn. Olen itse saanut Qigongista apua mm. astman oireisiin, sekä monella tavalla joustavamman, elävämmän ja rennomman kehon. Myös mindfulness-harjoitukset sujuvat usein paremmin, kun keho on saanut ensin hieman liikkua.

Qigong-liikunnassa ei tule hiki ja se sopii kaiken ikäisille ja kuntoisille.  Liikkeet tehdään rauhallisen hengityksen tahtiin ja käytämme myös akupainantaa sekä ääntä.

Pidän Qigongista erityisesti siksi, että se on helppoa, ei tarvise osata tehdä liikettä ’täydellisesti’ ja sen hyödyt huomaa usein heti harjoituksen jälkeen.